, , , , , , , , , , ,

As!'den Courtney Walsh & Kağıttan Kalpler (Paper Hearts) Yorumu

İstanbul'un bu kar ayazında 2015'in son yorumu ile karşınızdayım Kitap kurtlarım..


 Courtney Walsh & Kağıttan Kalpler kitabını yüzümde koca bir tebessüm, kalbimde güzel duygularla bitirdim. Şanslıyım ki 2015 yılına veda ederken aklımda senenin bu son şahane kitabı olarak kalacak. 

   
Âşıklar Parkı kasabasının sakinlerinden Abigail, babasından ona kalan kitapçı dükkanı dahil koca binayı kötü kalpli (!) doktor cıvanım Jacob'a kaptırmasıyla başlıyor. Artık tek düşünebildiği kitap dükkanını nasıl kurtarırım olması gerekirken başına sağdan soldan bin türlü iş geliyor. Burada bahtsız bedevi lafı kızımız için biçilmiş kaftan :)

Âşıklar Parkı gönüllüleri olarak sevimli mi sevimli bir aşiretimiz var ortalıkta :o onlara gönderilen mektupları alıcılarına ulaştırmak iki gönülü tek gönül yapmak gibi ulvi bir görev edinmişler kendilerine.

Ve işte Abigail'in yaşadığı tüm o kargaşanın üstüne Âşıklar Parkı gönüllüleri (teyzoşlar)  onu hem binayı geri almaya hem de doktor civanımı kızımıza aşık etmeye kararlılardır. Bu kadarla da kalmaz teyzoşlar Abigail'i de zorla gönüllüler arasına alırlar ve kendisine mektupla - kağıttan kalplerle dolu bir kutu verirler. 

Abigail, o kutu da inanılmaz bir aşk ile karşı karşıya kalıyor, böylesi bir aşkı, kim? nerede? ne zaman? kiminle yaşıyor? merakı Abigail dahil beni ve muhtemelen tüm okurları merakta bırakıyor. Sorunun cevabı ne mi? Elbetteki kişi ve kişiler kitapta saklı :)
 
Belirtmeden geçemeyeceğim yaşlı teyzoşlar arasında kendime yakın hissettiğim, 70-80 yaşına geldiğimde kendimde görmek istediğim kişi kesinlikle Ursula teyzoş :D Hatun tam anasının gözü :p ya savaş ya öl diyen bir kadının sırtı yere gelmez diyeyim ben :p 
 
Neyse efenim konumuzdan sapmayalım, kızımız geçmişte yaşadığı sağlam aşk acısı nedeniyle kalbini AŞKA -0 derece kapatmış, aşka sıfır inanç onu yalnız,bencil ve bence sabit fikirli biri haline getirmiş. Ama tüm bunlar doktorcuğum Jacob ile tanışana kadar sürüyor.  Onunla zaman geçirince bir acabalar çıkıyor karşısına.


Doktorumuz Jacob ise  bir başka trajedi kurbanı. Yaşadığı acıdan kurtulmanın yolunu yeni taşındığı Âşıklar parkı'nda yeni bir hayata başlamayla seçer.

Ve arzusu, Nook kitapçısının olduğu dükkan dahil tüm binayı klinik haline getirmek, kendini işine adamak ve hayatında sevdiği iki insanı kızı ve kız kardeşi Kate ile sağlıklı mutlu bir ömür yaşamaktır.

Adamımız Âşıklar Parkı teyzoşlarıyla karşı karşıya geldiği her sahnede koptum. Adam resmen neye uğradığını şaşırdı, alışkın değil tabi, işte o anlar ender güldüğü hatta gülmek demeyelim de tebessüm ettiği anlardı - okurken keyfini çıkarınız. 

Bir de Abigail'in çoğu zaman söylememesi gereken şeyleri söylediği zamanlar, üstüne Jacob'ın onu bozduğu zamanlarda epeyce bir eğlenceliydi. Korkuları, en çokta sevdiklerini kaybetme korkusu inanılmaz gerçekçiydi. Hele ki bir hastane sahnesi var ki :(

 Jacob'ın vefat eden eşi Gwen'e duyduğu aşkta bir o kadar güzel olandı. Not: Asi burada spoiler vermek istiyor kendisini zor tutuyor :( 

Kitabı okurken, hem Abigail hem de Jacob için epeyce bir üzüldüm. Kitabın satırlarındaki  aşksız geçen o zamana yazık diyor insan. 

Evet. Aşk güzel şey azizim .. 

Kesinlikle yılın sözü budur; 

Belki de iyi bir şeyi, daha iyi bir şey bulacağımız için kaybetmişizdir..



 Kitabın orjinal kapağı bknz bu.. Arkadya Yayınları kapağını bir tık daha sevdim, ama neden bilmem orjinali görünce aklıma Âşıklar Parkı meydanı geldi. Böyle kaldırımlar ağaç altında yürüyüşler falan - huzur -.. Sadece o kadarcık. Zira dokturcuğumun buradaki arkadan görüntüsü pek hoş değil :p 

 

 

 


Evet yorumumdan da anlayacağınız gibi.. Dolu dolu sayfalar içerisinde harika bir kitabı daha 2015 günleri içerisine bıraktım.. Bir Arkadya Yayınları klasiği ile sizleri başbaşa bırakıyor.. 456 sayfa boyunca keyifli saatler geçireceğinizi garanti ediyorum.. 

 Nook Kitabevi sloganı artık benim sloganımdır .. 

Oturun.. Okuyun.. Kahve için.. 


durma sende 2016 yılında #kalbinigoster

 İYİ SENELER dostlar..

2016 Yılında da kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle.. Sevgilerle