, , , , , , , , , , , ,

As!'den__Moira Young_Kan Kırmızı Yol_Kitap Yorumu

Selam gençler & genç hissedenler, üstünüze afiyet ben yine harika bir kitap daha bitirdim :)

Asla vazgeçmeyeceğim baba.. Biliyorsun ben sözünden dönen biri değilim...


Çıkacak duyurusunu aldığımda sakince ve sabırla beklemeye koyulan bendeniz Tüyap fuarında kitabı görür görmez hemen kitaplığıma dahil etmiştim. Okumak için doğru haliyeti ruhiyeme kavuştuğum anda da kitabı bitirdim (alkış, alkış)

Kuralık basmadan önce ki o gürül gürül akan, kuralık olduğunda kurumayı kendine görev edinen Gümüşgöl de başlayan hikaye,  birbirlerine bağlı, anneleri küçük kardeşi dünyaya getirdikten hemen sonra vefat edip bir başlarına kalan ikiz kardeş Saba ve Lugh, küçük kardeş Emmi, anne vefat ettikten sonra kendine bir türlü gelemeyen kaçık baba ile hikaye hızını kesemden daha ilk sayfadan devam ediyor.

Aklını yıldızlarla- yanı  yıldız falıyla - bozmuş, geleceği görebilen ama gördükleriyle ser verip sır vermeyen bir baba ne kadar güvenilir olabilir ki? Babanın bu durumu Lugh'ı çileden çıkarsada en nihayetinde babasıdır ve birşey demez, diyemez. Ta ki o son güne kadar !..

Kum fırtınasının ayyuka çıktığı bir günde babalarının korkutuğu şey başlarına gelir ve kötü niyetli adamlar Lugh'ı almaya gelirler. Evet işte olayların çorap söküğü gibi sökülerek devam etme süreci de tam olarak bu andan itibren başlıyor. Baba o kargaşada ölür, ölürken de Saba'ya erkek ikiz kardeşi Lugh'ı mutlaka bulmasını ona ve Emmi'ye sahip çıkmasını ister.

Ve şimdi Saba için vakit; Ölü göl.. Ölü diyar.. Ölü hayat'dan ayrılıp ikizini bulma vaktidir.

 
Önce Lugh'ı kaçıranlarıın peşinden sıkı bir "takip" başlar, sonra kardeşi Emmi'yi güvenli olarak bildiği tek yer olan "Çaprazçay'a" bırakıp, ardından takibe kaldığı yerden devam ederek soluğu  "Kumdenizi'nde" alır. Burada başına ummadığı bir şey gelir ve kendisini "Ümitkent"'in zindanlarında Ölüm Meleği olarak bulur. Ardından "Karanlıkağaçlar," serüveni ve  "Kara Dağlar" da hayatta kalma çabası ile son durağı olan Lugh'ın tutulduğu yer "Özgürlük Tarlaları" nda yolculuğu sona erer.

Tamam tamam daha yazmıyorum.. Devamını kitabın sayfalarında diyorum :)


 Her bölüm harikaydı. Yazar abla o kadar güzel anlatmış ki, sanırsın böyle yerler gerçekten var. Takip sırasında Lugh'a ne oldu merakı ve onu kötü adamların elinden kurtarabilecek miyiz sorusuyla hızla sürüp gidiyor..

Tüm bu yolculukta karşılaştığı ve Saba'nın peşine takıldığı dostlarınıda kesinlikle es geçmeyeyim. 


Ash, Epona, Jack <3 (burada kocaman kalp) Maev, İke, Tommo, Karga Nero gibi dostlarım olsun sırtım sittin sene yere gelmez. :))) 

Tabi yer yer Saba'nın ukala ve bencil halleri, Emmi'nin söz dinlemeyen şımarık kız kardeş durumları saç baş yoldurmadı değil ama işte kitap kendini öyle içine çekiyor ki - amannnnnnn onlarda neymiş diyorsun :)

Çünkü bizim ulvi bir görevimiz var ! Ne mi? Tabiki, yaz ortası arefesinden önce Lugh'ı bulmak. Ne den mi? Çünkü o "Gümüşgölü'nün yakışıklı adamı." <3 

Jack'ın kitaptaki en favori adamım olduğunu söylemişmiydim? Peki, Lugh'ı da yedeklerimde ilk sıraya aldığımı? Bu iki adamı saatlerce okuyabilme kabiliyetinde olduğumu peki?.. Tamam o zaman sıkı durun.. Tüm bunlar kalbimden geçen en en en üst düzeydeki hissiyatım :)))

İşte en sevdiğim En'lerim 

En sevdiğim alıntılar
"Özür dilerim" diyorum.
"Ne için?" diyor.
"Daima şey olduğum için.. bilirsin.. çok..
"Nankör mü?" diyor.
"Evet" diyorum.
"Huysuz mu?"
"Öyle tahmin ediyorum."
"Kaba mı? Dik kafalı mı? Sert mi?
"Sert değilim!"
"Ah evet, sertsin. Hem de çok. Ama ben bir kadında bunu severim."
Gülüyorum. "Delisin," diyorum.
"Seninle tanışıncaya dek iyiydim," diyor.
 *************
 "Sen benim kanımdasın , Saba." "Kafamdasın, nefesimdesin, kemiklerimdesin.. Tanrı yardım etsin, her yerimdesin. Seni gördüğüm ilk andan beri benimlesin."

En sevdiğim kişi
Lugh <3 / Jack ve karga Nero <3 

En sevdiğim an
Jack'ın olduğu her an <3 Adam serseri ya <3 


Efenim, serimiz 3 kitaplık bir seriden oluşuyor. Sıkıntı yok yayınevine sonsuz güveniyorum pek yakında 2 ve 3.kitabı da çıkaracaktır - diye ümit ediyorum :)


1.Kitap / Kan Kırmızı Yol (Blood Red Road / Dust Lands #1)
2.Kitap / Rebel Heart (Dust Lands #2)
3.Kitap / Raging Star (Dust Lands #3)

Bir sonraki sayfada ne olacak, karşılarını ne çıkacak sorusuyla sayfalar tükendi bitti. Bu tarz macera ve aksiyon dolu kitaplara hasret kalan kitap kurtlarına şiddetle tavsiyemdir.

Haydi bu da benden bonus olsun o vakit Blood Red Road Trailerini sizlere taktim ediyorum. 


Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle efenim.. Sevgilerle As!