, , , , , , , , , , , , , , ,

Asi'den__Kore Drama _Cheese In The Trap_İncelemesi_


Asi kız yeni bir Kore dizisi incelemesiyle yine sizlerin karşısında.. 

Okuduğum kitap sayısı kadar Kore Dizisi izlemişliğim vardır - tabiki bölümler dahil -ve izlediğim bu dramalarda beni 7/24 kendisine esir eden, izledikçe bölümlere başa sarıp ezber etme alışkanlığım ise enderdir.  

Cheese In The Trap (Tuzaktaki Peynir - burada peynir kim bilmiyorum ama umarım sunbea'm değildir :p ) dizisini başa sarıp sarıp bozuk plak gibi izlediğim doğrudur.

Her bölüm mü ayrı bir aşkla izlenir, ya da her sahne tekrar tekrar bıkmadan mı izlenir. Normalde 60 dakika biten diziyi ben abartısız 90 dakikada bitiriyorum. 

Neden mi? hacı dizide bir adam var ! Allah-u ekber ! ben böyle bir şey görmedim. Bakışlar, iç 
çekmeler, alttan alttan pis pis gülmeler, gizemli gizemli haller. Hele dizisinin bir 
 ilk bölümleri var, adamı izlerken acep kendisi hannibal'ın kankası mı diye saatlerce düşünebiliyorsun. Kendisinin o hallerini Bad guy'dan biliyorum ama  hacı burası gençlik dizisi olunca insan bir tık daha fazla şaşırıyor. Yine de bu şaşırma hallerini yaşarken kendisine bir kez daha aşık olmamı engellemedi  :) bendeniz kör & kütük aşık..


Şöyle güzel bakan ve gülen adam nasıl kötü olabilir ki ama yaaa.. Yalan mıyım dostlar? 
 
 Bu gülüşü var Rabbim almış tırnak içine almış sunmuş bizlere. Biz de bilirdik kendisini kötü adam olarak bilmeyi  ama bu gülüş kalbimizdeki buzulların bir bir çözülmesine neden oluyor maalesef gık diyemiyoruz. 

Yinede siz bakmayın böyle masumca gülmelere her şeyin çıban başıdır bu gülüş. 
Tamam, tamam ilanı aşkımı yarıda kesip azcık dizimizden bahsedeyim size. 

Efenim dizimiz gençlik dizi. Olaylar üniversite de geçiyor. Kendi fikrimce üniversite olayı çok çok iyi. Lise lise içim şişmişti resmen. Ergenlikten genç nesillere level atlamak çok yerinde bir hareket oldu bence.

Üniversite'nin sunbae'lerinden esas adamımız Yoo-Jung yani gerçek adıyla Park Hae Jin  (burada 5234454 tane kalp) 

 Kendisini epeyce süredir dramalarda izlerim. Has boşrolden ziyade daha çok sevilen ve izleyiciler tarafından 2. adam sendromuna tutulmamıza neden olan ender adamlardan olur kendisi (önek: My Love From the Star, Doctor Stranger) .


Neyse ki şeytanın bacağını burada kırdıkta başrolü kaptık. 

Yine ben derin düşüncelere dalıyorum ve bu rolü Park Hae Jin haricinde başka kim böylesi güzel oynardı diye düşünüyorum ama cıks cevabım hep aynı adrese Park Hae Jin'e çıkıyor. 



Nam-ı diğer Sunbae'miz üniversitenin en popüler adamı ve elbetteki en zengini, kendisi bunu insanlardan da gizlemiyor ama çok fazla da dillendirmiyor. İyi görünümlü, süper zekaya sahip, atletik vücutlu, doğuştan yetenekli, seksi, güzel, harika gülüşlü, paralı, karizmatik (burada yine 52452542 kalp ben)  nazik pırlanta gibi bir kalbe sahip. Ne kadarda anneme göre bir damat ^_^

 Tabi tüm bu güzel şeylerin yanında korkunç gizli yanını da bizden saklamasını çok iyi biliyor.  

 Allah aşkına lise yıllarında böyle yakışıklı çocuk mu olur ya !!!! Sorarım size, hani nerede ergen sivilceli, bol, boğaza kadar beli olan pantolonlarla ortalıkta dolaşan ergenuslar. Bu nedir ya >.< direk sınıfta kalma sebebi bu velet ! Neyse, tamam sakinim ve kaldığım yerden devam ediyorum.

Üniversiteden önce Lise yıllarında garibimi epey bi söğüşlemişler. Sessiz sakin bir adamken üniversite de bu durum kafasına dank ediyor ve kötü insanlara karşı kendisine, kötü bakışlı (!) ruhsuz bir kalkan ediniyor. Aha bunun babası da öyle adam gelmiş 70 yaşına hala aynı, bizimkinin kafasına en azından erken dank etmiş de kendini kullandırmayı bırakmış :D

  Sunbae'mizin babası yıllar önce öksüz kalan iki kardeşi Baek In-Ho ve Baek In-Ha'yı sunbae'ye hem arkadaş olsun hem de iki kardeşe yardım etmek amaçlı olsun evlerine getirir. Onlar artık 3 kişidirler. 3 yakın arkadaş lisenin son yıllarına kadar gayet iyi geçinirken  aralarına kara kedi girer ve Sunbae her ikisine de düşman olur. 

Baek In-Ho'yu izleyenler ve sevenler kesin  2. adam sendromunu yaşıyordur ama cıks benim gönlüm halen ve hep Sunbae'den yana olacak.

 Baek In-Ho lisede bir kavgaya karışır ve ellerinde ki sinirler zarar görür. O artık piyano çalamaz ve bunun için sunbae'yi suçlar. İlk başlarda azıcık mini minnacık bende Sunabe'yi suçlamış olabilirim ama dağın birde görünmeyen kısmı var ki, bence burada suçlanması gereken kişi Beak In-Ho -,- 


 Neyse daha fazla spoiler vermeyeyim de devamını izleyip görün. 

Bu da Haek In-Ho sevenlere bonusum olsun o vakit


Gel gelelim esas kızımız Hong-Seol'a. İlk kez kızımıza uzun uzun yorum yazmak istiyorum. 

 Ne kadar da şok olunası ben :p

Kız çok tatlı, şaşkın halleri, sunbae'yi gördüğünde ki o kaçma esnasındaki saçma sapan durumları, hele o havuç kafası xD ayyşşş yirim yaaaa.. evet evet kesinlikle çok tatlı.


Aha,karışan kafayı sunbae'm itinayla sebze çorbasına çevirir :) 

Bu kiss de nereden çıktı yaf -,- 

Bana da böyle şefkat gösterir misin sunbae'm <3 benimde azıcık teselliye ihtiyacım var da <3 

Bak yine gördüm şapşahaneleri konudan koptum yine. Hemen toparlıyorum. 

Kızımız üniversite masraflarını karşılamak için bir sürü part time işlerde çalışan karıncadır. Olabilecek her türlü part time da görebiliriz kendisini. Sunbaelerinin toplandığı bir yemekte sunbaemizi en gizli gülümsemesiyle olaylara start verilir. 


O günden sonra adamı psikopat, sadist hatta azılı katil olarak bile düşünür. En komik anlar da havuç kafanın, sunbaenin kendisinin de peşine düşüp kurbanlarından biri yapacak diye kokrtuğu anlar..... :D Aiiş çok şekersin sen ya ! Aslında olay tam tersidir zira sunbae onun diğer insanlardan farklı olduğunu düşünür ve onunla yakınlık kurmaya çalışır. İşte olay aslında bu kadarcık basittir. 

bak ya yıktı geçtiler ortalığı :p


Kızımız epey bir polisiye gerilimli kitap/filmler izleyince sanırım havuçlar (devreler) biraz fazla yandı :p


 Hadi biraz da bizim devreler yansın :P


 
 Şahsen ikisi yan yana çok ama çok yakışıyor. Evet, evet doğru okudunuz, yok yok blogumu kimseler ele geçirmedi, içimi de kötü kalpliler istila etmedi. Bu cümleleri tamamen kendi özgür irademle kuruyorum.

 Ve bu süper ikiliyi ayırmak isteyenleri görünce resmen ben psikopata bağlıyorum. 
Not: Buradaki şahıs Baek In kardeşlerden kız olanı. Zerre sevmiyorum kendisini, hiç mi hiç haz etmiyorum. Ama yaptığı bir çok hareket çok güzel hareketler o ayrı :p 


Neyse ben konudan yine koptum. Havuç kafa yavaş yavaş sunabae'nin bu yakınlaşma çabalarına kayıtsız kalamaz(taş olsa kalamazdı zaten) Sunbae'ye olan güvensizliği bazı olaylara neden olacak. Aynı zamanda havuç kafanın Beak In Ho ile olan yakınlığı Sunabae'yi kıskançlık krizlerine girmesine neden olacak. Ve geçmişten gelen sırlar ikili arasında epey bir gözyaşına neden olacak.


Olacak.. olacak.. olacak.. Kim bilir daha neler olacak !!!!



 Ayrılıkta vol 1 -,-   kıyamam ben size :'(





Ayrılıkta 2 ve bilmeme kaç Vol -,- 

 kız çok şeker  :'( sunabae'm ise yine duygularını belli edemeyen kötü adam profilinde aynen devam...


















Sonunda kavuşmalar var ise ayrılıklar güzeldir elbet..


Tabiki dizi sadece bu ikisinden ibaret değil.. Üniversite dizisi bu yan karakterler hırla. Ama gelin görün ki favorim sadece bu ikisi. Haliyle incelemem de bu ikisinden ibaret. 

Ve barışmaların en güzeli... 

Dizi şu anda 12. bölümüyle karşımıza. 16 da finalimiz var :( 
Senaristler bizi ne kadar isyan ettirecek bilinmez ama 12 bölüm boyunca kalbimde kelebek uçuran bir dizinin varsın son anları kötü bitsin (acılı korefanı avuntusu).  

Gönül ister ki aynen böyle olsun. Ama işte mukadderat, ne çıkarsa bahtımıza.. 


İnceleme finalini her zaman ki gibi dizinin en bi sevdiğim ost'u ile tamamlamak isterim korecanlarım.

Neredeyse 7/24 her yerde bunu dinliyorum <3 Video da resmen diziyi özetlemiş <3




Bize dua; Allah'ım ben dahil tüm sevilmek isteyenlerin karşısına Sunbae gibi birini çıkar. Çok amin, bir sürü amin, çokça çooooook amin 😂


İncelememizi yapıp, Ost'umuzu dinleyip duamızıda ettikten sonra sizi dizi künyesiyle baş başa bırakıyorum....


Dizi afişi:


Adı: Cheese in the Trap 치즈 인 더 트랩
Tür: Romantik, Gençlik
Yönetmen: Lee Yoon-Jung
Senarist: Soon Ggi (orijinal comic)
Yapımcı: -
Yayıncı: tvN
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2015 - 2016
Yayın Tarihi: 4 Ocak 2016 - 23 Şubat 2016
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı - 23:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Oyuncular: Park Hae-Jin (Yoo-Jung)
 Kim Go-Eun (Hong-Seol)
 Seo Kang-Joon (Baek In-Ho)

 Konusu:
Hong Sul,kendi halinde sıradan bir üniversite öğrencisidir ve ailesinin ekonomik durumu kötü olduğu için yarı zamanlı işlerde çalışır. Yoo Jung (Park Hae Jin) ise, iyi görünümlü, zengin, akıllı,okulun en popüler öğrencisidir.Herkes tarafından iyi biri olarak tanınmaktadır.Sul'un ise bu popüler çocuğun herkesin zannettiği gibi birisi olmadığını düşünmektedir.Hong Seol,Yoo Jung' un gizemli yönünü keşfeden kişi olacaktır..


Yeni drama incelemerinde görüşmek dileğiyle sevgilerle korecanlarım <3