, , , , , , , , , , ,

As!'den_Daniel Palmer & GÖRme DUYma KONUŞma_Yorumu

Yine ben :) Özlediniz mi beni? Üst üste bitirdiğim harika kitaplar olunca vakit kaybetmeden yoruma geçeyim istedim. Umarım dünkü tanıtım ve ön okumadan memnun kalmışsınızdır.


Malumunuz bendeniz, Nisan ayında Fantastik, Polisiye gerilim kitaplarına ağırlık vereceğim demiştim. Sanırım gidişat Mayıs ayında da aynı şekilde devam edecek gibi. Zira fanstatikte vampirler & kurt adamlarla, polisiye gerilimde de katillerle başa çıkmayı pek bir sevdim. 

Son olarak okuduğum Koridor Yayınlarından çıkan Görme Duyma Konuşma kitabı da bu kararımı bir kez daha destekledi.
Kitabın konusuna değineceğim elbet ama öncelikle kitapla ilgili duygu & düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. 

Kitabın son sayfasını kapattığımda - ohhhhh sonunda bitirdim ama kesinlikle bende bittim - cümlesi oldu. Muazzam bir psikolojik gerilim yaşadım. Nerdesin GDK Katili? (görme duyma konuşma katili) tüm kitap boyunca bunu dedim durdum. İnanılmazdı, çokça gerilip, okurken farkında olmadan dişlerimi sıktığım anlar yaşadım ve kitap içerisinde bir çok şey ile mücadele ettim. Kanser hastası bir kadınla, deli gibi aşık bir adamla, psikopatlığın sınırlarını zorlayan seri katille ve elbetteki gizemlerle dolu cinayetlerle. Kitabın içerisinde yaşıyormuşum gibi bir hissiyattım vardı ki aman Allah'ım !!! Telefonuma zamansız gelen mesajlardan bile tırsma moduna girdim. Anlayacağınız üzere benim haliyeti ruhiye az biraz tepetaklak oldu.

Yazarın kalemini kesinlikle çok sevdim. Kurgu ! dehşet-ül vahşet. Adamım! sen benim artık top listemdesin. 

Sloganımız
Kötüyü görme.
Kötüyü duyma.
Kötüyü konuşma.

Sloganımızı da attıktan sonra geleyim kitabın konusuna; İlk sayfalarda bir adamımız adı John Bodine, 3 arkadaşıyla dağa tırmanıyor. Tırmanış sırasında bir kaza oluyor ve hayatının en zor kararını veriyor (gerçekten çok zor bir karar). Aradan yıllar geçiyor ve web oyunları yapmaya başlayan adamımız evli mutlu bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışıyor. Deli gibi sevdiği eşinin eğitim masrafları, gelir gider derken maddi sıkıntıların içersinde yaşamını herşeye ramen sorunsuz iademe ettirmeye çalışıyor. Ta ki çok sevdiği eşinin cilt kanseri olduğunu öğrenene kadar. Tedavi için ciddi bir paraya ihtiyaçları vardır ve o para onlarda yoktur. Ve bu deli aşık koca yine hayatının ikinci en zor kararını veriyor ve web oyununa üye olan kişileri araştırmaya başlıyor. Büyük bir sigorta şirketinin müşterisi olan bir kaç aday vardır. Tercihini kendilerinden haber alınmayan Elliot ve eşi Tanya Uretsky'den yana kullanır ve eşinide ikna ederek onların yerine geçmeye karar veriyor.

Dedim ya adam karısına çılğınlar gibi aşık. Kitabın bir yerinde (arka kapak yazısında da var) 

Benim adım John Bodine. Yirmi dokuz yaşındayım ve hayatımın aşkıyla evliyim. Ne pahasına olursa olsun, ne yapmam gerekirse gereksin, onun ölmesine izin vermeyeceğim.

diyor. Ve evet adam tam olarak bunu yapıyor. Ne pahasına olursa olsun onu iyileştirmek için her şeyi yapıyor.
Benim adım John Bodine. Yirmi dokuz yaşındayım ve hayatımın aşkıyla evliyim. Ne pahasına olursa olsun, ne yapmam gerekirse gereksin, onun ölmesine izin vermeyeceğim. - See more at: http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/04/daniel-palmer-gorme-duyma-konusma.html#sthash.DRKbrYqZ.dpuf
Onlar artık bay ve bayan Uretsky'lerdir. Eşinin tedavisine sigorta sayesinde başlamıştır ve her şey sorunsuz devam etmektedir. 

Ta ki !! - 

"Alo, kimsiniz?" Soruma hırıltılı ve boğuk bir ses yanıt verdi. 
"Adım Elliot Uretsky. Sanırım benim yerime geçmeye çalışıyorsun." 

İşte olaylar silsilesi tam olarak bu telefon görüşmesiyle başlıyor. Elliot, tam olarak psikopatın anasıdır hatta bence atasıdır. Elliot, adaman yapması için önce ufak çaplı kötü suçlar işlemesini ister, fular çalma vs. gibi ama sonrasında iş çığrından çıkar kundaklama üstüne adam öldürmeye kadar gider. 

Polise gidemez, giderse sigorta iptal olur ve tedavi yarım kalır, üstüne adam yakınında olan herkesi tek tek öldürmeye başlar. Ve cesetleri, iki parmağı dudaklarına, birer tanesini kulaklarına,  ikisini de gözlerinin üstüne koymş bir vaziyette bırakır. Ve iş artık cidden ama cidden çığrından çıkmaya başlar (bu kısımda ben şok). Koca artık polise gider işin içine FBI girer ve zaman artık bu psikopat adamı yakalama zamanıdır. Tamam, tamam detalaylara daha fazla  değinmeyeceğim. Devamı kitaptaaaaaaaa...

Görsel Koridor Yayınevinden alınmıştır


 Orjinal kapak (daha bi sevdim) 

Benim adım John Bodine. Yirmi dokuz yaşındayım ve hayatımın aşkıyla evliyim. Ne pahasına olursa olsun, ne yapmam gerekirse gereksin, onun ölmesine izin vermeyeceğim. - See more at: http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/04/daniel-palmer-gorme-duyma-konusma.html#sthash.DRKbrYqZ.dpufKitap Tanıtımı
Kitabın Adı: Görme Duyma Konuşma
Orjinal adı: Stolen
Yazar: Daniel Polmer
Sayfa sayısı: 424
Baskı Yılı:2016 
Yayınevi: Koridor Yayınevi

Arka Kapak Yazısı
Akıl Oyunları'nın yazarından gerilim dolu bir roman!

John Bodine bir gün gizemli bir telefon alır. Esrarengiz bir ses ona sıra dışı ve ürkütücü bir oyun oynamayı teklif eder. John buna anlam veremese de, karşı tarafı dinlediğinde bu oyunu oynamak zorunda olduğunu anlar: Suç Oyunu.

Karısını ölümcül bir hastalıktan kurtarmaya çalışan John'un tek çaresi bu psikopattır. Saplantılı bir zihnin onu yönlendirmesiyle korkunç ve durdurulamaz suç oyunlarının içine çekilir. Her adımı, peşinde bir caninin ayak izlerini bırakacaktır. Hasta ruhlu bu adamın kim olduğunu ortaya çıkarması için sadece 36 saati vardır.

Benim adım John Bodine. Yirmi dokuz yaşındayım ve hayatımın aşkıyla evliyim. Ne pahasına olursa olsun, ne yapmam gerekirse gereksin, onun ölmesine izin vermeyeceğim.



 Yazarın diğer kitaplarını incelemek ve cüzdanınızı boşaltmak isteyen dostlar için linklere TIK TIK Goodreads  D&RKitap Yurdu

Benim adım John Bodine. Yirmi dokuz yaşındayım ve hayatımın aşkıyla evliyim. Ne pahasına olursa olsun, ne yapmam gerekirse gereksin, onun ölmesine izin vermeyeceğim. - See more at: http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/04/daniel-palmer-gorme-duyma-konusma.html#sthash.DRKbrYqZ.dpuf
 Polisiye gerilim severler, polisiye gerilim okumayı alışkanlık haline getirmek isteyenler kesinlikle tavsiyemdir. Mutlaka okumalısınız..


Okumak İptiladır Müptelalara Selam!!! Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle.. Sevgilerle As!