, , , , , , , , , , ,

As!'den_J.R.Ward_Karanlık Sevgili (Black Dagger Brotherhood Series #1)_Yorumum

Evet uzun bir aradan sonra yine ben geldim.. 
Bu aralar reading slump denen illete kapıldım, tam bu illetten nasıl kurtulurum derken sağlam bir kitap arayışına girdim. Evet bendeniz  en güzel kitabı seçmiş olmanın mutluluğu ile gözlerim ışıl ışıl..

Görsel Dex sayfasından alınmıştır.

 Yorumuma start vermeden önce, tüm kitabı okurken ki başıma dert olan serzenişimi bir kez daha paylaşayım sizlerle. Kitabın incecik sayfalarına dokunduğumda ha yırtıldı yırtılacak korkusuyla kitap okunmuyor arkadaş! Düşünün sayfalar o kadar ince ki, sayfayı çevirdiğimde arka yazıyı da okuyabiliyorsun ve yazılar böylelikle birbirine girmiş oluyor ve okunmayı işkence haline çeviriyor. 

Yukarıda ki olumsuzluklara rağmen, ben ki fantastik kitap sevmezdim, ben ki amannnnn fantastik nedir ya der uzak dururum bu türlerden ! Yedim tüm dediklerimi ve ben bu kitabın konusuna, karakterlerine, vampir abilereeee bayıldımmmmmmmm :) 


Bence kitabın en başında ön söz olarak. "Dikkat Kara hançer kardeşleri sizde bağımlılık yaratabilir" diye yazsalarmış çok yerinde olurmuş. Yinede bağımlılıktan kurtulamazdık belki ama en azından kendimizi hazır ederdik.

Kara Hançer Kardeşliğine HOŞGELDİNİZ 
 Size önce Kara Hançer Kardeşliğinden bahsedeyim.. 

- Önceliğim elbetteki kitabın king'i Wrath <3 Adam tüm kitap boyunca kusursuzluğunu konuşturdu adeta. Ağzım açık hayranlıkla okudum kendisini :) Hele sonlara doğru ki şok ALLAHIMMMMMMMMMMM sen nasıl bi'şeysin dedim ve saf ben hiç anlamadım.. Liderim biricik saf kanlı vampirim, hırçın adamım, sinirli kibirli koçum, kıskanç erkeğim benim :J (coşan bir adet ben) Kendisi Kara hançer kardeşliğinin kralı. Ve kraliçesini arıyor. Bilmiyor ki kraliçesi Türkiye'nin mega kenti İstanbul'un göbeği Üsküdar'da kendisini bekliyor. Seriye bu kitapla süper bir giriş yaptık, serinin devamı da eminim ki bu süperlikte ilerleyecektir. (1.kitap)

- Rhange, kibirli yarim benim, bir gün o kibirden ötürü öleceksin haberin yok. (2.kitap)

Ruhsuz ikiz Zsadist, kendisi Phury'nin ikisi. Z'mm,en tehlikeli dazlak aşkitom benim. Seni ne zaman okurum kim bilir :(  (3.kitap)

-Kardeşler haricinde bir de polisimiz var Butch <3 şahsen ben onuda çok sevdim. Sert polis abimiz de iyiydi beee, hakkını yemeyeceğim  :) Onunda akıbetini çok pis merak ediyorum. Serinin 4.Kitabı kendisine ait. Adam vampirlerin arasına düştü ne durumdadır merak ediyorum :) 

- Vishouse'm ,sol gözündeki dövmen ben olayım dedirtenim benim.  (5.kitap)

- Phury, aksak yarim benin, inanıyorum ki bekarlık yeminini benimle bozacaksın, 
hayaller = ben. (6.kitap)

-Tohrment'm, Wrath'dan sonraki 2. adam. Adam aşık, adam forever. Tohr'uma bir sürü kalp ben. Ne diye 10.kitap onun bilmiyorum. Okumaya ömrüm vefa eder mi onu hele hiç bilmiyorum. 

Beni de kardeşliğinize "yenge" olarak dahil etseniz ne mutlu olurduk kim bilir :) 

Bkzn: Kardeşler epeyce bir giderli. Kim istemez ki burada kalıcı oyuncu olmayı

Üzülerek söylemek istiyorum seri hali hazır da 15 kitap (yazar yazmaya devam ediyor) ve bendeniz bu garip asi kız hepsini okumak istiyor. Kalitesiz kağıt baskısına bile razı bir şekilde  okumak istiyor, hem de çooooooooooook :(  Dex bu konuda ne düşünür bilemem ama bence seri Dex'in çıkardığı en iyi ve en sağlam serilerden biri. O yüzden demem odur ki bence en kısa sürede serinin hepsini çıkarmalı. 

Bu  seri de yitip giden serilerden olursa cidden ama cidden çok üzülürüm :( 



Kitabın birinci sayfasını açtığımda karşıma çıkan 2 sayfalık "Terimler ve Özel adlar sözlüğünü" ilk başta anlamamıştım ama sonraki sayfalarda epey bir işe yarıyor bu sözlük. Yazar o kadar çok terim kullanmış ki belli bir noktadan sonra ne neydi diye sözlüğe gidip geliyor insan. Düşünceli yazarmış aferin bu konuda çok taktir ettim kendisini ;) 
 
Kitap, dünya üzerinde ki tek safkan vampir olan Warth ve kardeşlerinin etrafında gelişiyor. Warth'ın en yakın arkadaşı Darius'un Warth'dan bir isteği vardır. 
Warth önce D'nin bir kızı olduğunu öğrenir, üstüne kızın melez olduğunu tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de kızın değişim zamanının geldiğini öğrenir. Ve bilin bakalım bu değişimden sağ kurtulabilmesi için kime ihtiyacı vardır  xD

Ve bir gün D Allah'ın rahmetine kavuşur :'( (spoiler değildir) ve Warth ahde vefa der ve son isteği olan D'nin kızının peşine düşer. İlk geceden olaylar az biraz çığırından çıksada king'im kendini çabuk toparlar. Tek istediği kırıcılarla girdikleri amansız savaştan kardeşleri ve kendisi zarar almadan kurtarmak ve gereken sorumluluğu alıp kıza gerçekleri açıklayıp savaşına kaldığı yerden devam etmektir. Tabi evdeki hesap çarşıya uymaz :) 

Yazık kıyamam bebeğime kendisini çok korumuştu halbuki ama demek ki neymiş vampirler de kalbe söz geçiremezlermiş :P 

Birde bir esas kız müsveddesi var ama bendeniz kendisini hiç mi hiç sevmedim, hatta nefret ettim ve kendisini sevmediğim kızlar grubuna dahil ettim. Çok iticiydi üstüne bir de sevimsiz. Zırnık sevmedim kızım seni. NET. O yüzdendir ki kız hakkında detaya girmeyeceğim. Marissa var kitapta anasının yavrusu şahsen o kızı daha çok sevdim <3

Yazarın, erkekleri süper bir mod da yazıp kızı antipatik yapmasını çok taktir ettim. Biliyor okurlarını yani en azından benim neyi taktir edeceğimi. 

Olayların sonu yok. Okurken karakterlerin hepsini epey bir merak ediyorsun. Yazar kalemini karakterlerin üstünde ustaca kurgulamış. Yer yer espirili anlatım ise okumayı daha bir sevilir hale getirmiş. 

Serinin 12 kitabı sizlerle..

Yukarıda belki fark etmemişsinizdir diye belirteyim istedim. Bizde çıkan 1.kitap kapağı orjinalinde 11. kitap kapağı. Çok merak ettim Dex bunu kapak yaparken bize ne demek istedi. 

Sizce hangi şık?  

A: Hiç kapak arayışına girmeyelim kitabı serinin diğer kapağıyla basalım.
B: Nasıl olsa biz bu seriyi 11. kitaba kadar basmayacağız, o yüzden 1. kapak 11. kapak olsun
C: Biz bunu basalım 11.Kitapta da 1.kitabın kapağını basarız.
D: Hepsi :J 

Olsun ben bu kapakla bile bu kitabı kabul ederim, sıfır kağıt kalitesiyle kabul etmiş insanım bunu dert etmem.  Ne de olsa güzel bir kitabı hem de fantastik bir kitabı bitirmenin mutluluğu var bende :)


Gel gelelim EN'lerime

En sevdiğim karakter: Ooohhh bebeğim tabiki Wrath <3 ama diğer kardeşlerde kalimin minnak odalarında elbette yerlerini aldılar. 
En sevmediğim: Tabiki kesinlikle Beth (sevimsiz şey) 
En sevdiğim an: Kara hançer kardeşlerin bir arada olduğu anlar. Allah'ım hepinizi ayrı severim :) Aklımda yer eden ise Warth ve Tohrment'in yaptıkları konuşmada Tohr'nu kıran Warth'ın pişmanlığı :/
En sevdiğim alıntı: Warth'dan - "Bana güvenme. Beni sevme. Umrumda bile olmaz. Ama bana asla yalan söylemeye kalkma."


****bir alıntı daha****

Beth çatalını masaya bıraktı. "Ne, biliyor musun ? Şu anda seninle olmak istemiyorum."

Wrath yemeğine devam etti. "O halde neden geldin? "
"Çünkü bunu sen istedin!"
"Bu bir hataydı." Beth peçetesini tabağının yanına koyup ayağa kalktı.
"inan nana, teklifimi reddetmeni kaldırabilirdim."
Beth hiç umurunda değilmiş gibi
"Bu gece senden önce biri daha bana bunu söylemişti. Çok teşekkür ederim.
Wrath bir küfür savurdu. "Yerine otur."
"Bana ne yapacağımı söyleme!
"Affet, yanlış söylemişim. Yerine otur ve çeneni kapa."
Beth "Seni küstah piç.."

Evet fantastik kitap bitirdim ben hem de severek bitirdim. Sizler de fantastik kitap seviyorsanız ya da benim gibi ön yargılıysanız kesinlikle bunu alıp okumalısınız. Ön yargınızı kenara bırakacağınızı garanti ederim :) 


Efenim kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle.. Sevgilerle As!