, , , , , , , , , , , , , , ,

As!'den_Signal_K-Drama (Kore Dizisi)_İncelemesi

Evet kitap, hayatımın en derin merkezinde ama hayatımın bir diğer merkezinde de kocaman yer alan K-dramalarım da olmazsa olmazlarımdandır.

  Bugünlerde Polisiye gerilim kitaplarına sardığımı sağır sultan bile duydu. Ee hal böyle olunca sizlere son dönemde izlediğim en iyi, en sağlam, en harikası muhteşem polisiye dizi olan SİGNAL dan birazcık bahsedeyim istedim.
Dizi son dönemde harika yapımlara kucak açan TvN dizisi. Afişi ilk gördüğümde neden böyle bir afiş kullanılmış acaba diye düşünmüştüm. Meğerse afişin sırrı dizinin içindeymiş, kesinlikle diziye cuk diye oturmuş. 

Efenim dramamızın iki dönemi var,  biri 2000'li yıllarda diğeri de günümüzde geçiyor. 

Günümüzde, suç profilcisi olan ve bu konuda da başarısını epey gözler önüne seren Park Hae-Young (Lee Je Hoon) ve bu işe yıllarını veren 2000'li yıllarda kaybettiği adamı durmaksızın arayan, eski yıllara ait çözülmemiş davalar departmanına atanan Cha Soo-Hyun (Kim Hye-Soo) ve 2000 li yıllarda yaşayan ve başarılı bir dedektif olan - şahsen benim esas karakterim diyebileceğim - Lee Jae-Han (Cho Jin-Woong) arasında geçmektedir.

 Görseller Yeppudaa.com sitesinden alınmıştır.


Suç profilcimiz Park Hae-Young bir gece karakoldayken  oraya nasıl geldiğini bile anlamadığı bir telsiz bulur. Telsizden gelen sesler karşısında önce birinin kendisiyle dalga geçtiğini düşünür ama aslında olaylar hiçte öyle değildir. Telsizin diğer ucunda 2000 yılında yaşayan dedektif Lee Jae-Han vardır. İlk başlarda olayı pek kavrayaman Young, daha sonra işin ciddiyetini bir şekilde anlar var ve merakına yenik düşerek telsizi sürekli yanında taşımaya başlar. Artık Lee Jae-Han ile her gece saat 11:20 de 3 dakikalık görüşmeleri vardır. Eski suçları araştıran Young'un elinde uzun zaman önce 10 kadının hunharca katledildiği seri katil davası vardır. Ve eski dönemde de Jae Han'da bu davayı çözmeye çalışmaktadır, bu tesadüften sonra yolları bu olayla bambaşka bir boyuta geçiş yapar. Günümüzde takip ettiği cinayet dosyaları aslında 2000'li yılların başlarında Jae Han'nın davalarıdır ve çözülemedikleri içinde hepsi içinde derin bir yara olarak kamıştır. 

  



















 Eskiden yaşanmış olaylara müdahele edip ölmesi gereken kişi ve kişileri kurtarma çabalarında yaşam döngüsünü tersine çevirdikleri için olmaması gereken şeyler olur. Haliyle iki dedektifimiz artık akıllanırlar ve cinayetlere ellerinden geldiğince az müdahele etmeye çalışırlar. Daha fazla insan ölmemesi için yakalanamayan katil ya da katilleri günümüzün teknolojisinden yararlanarak yakalamaya çalışırlar. 

 
Diziyi izlerken, aslında bu üç insanın geçmişte bir şekilde yolları kesişmiş olduğunu da görüyoruz. Ben en çok Young ve Lee Jae Han'nın eskiden ki karşılaşma anlarını epey bi üzüldüm. Pişmanlık, üzüntü, çaresizlik ne ararsan vardı. Ve taktir edersiniz ki kore dizilerinin olmazsa olmazı, kötülükte sınır tanımayan hırsından gözü dönen  emniyet müdürü ve onun etrafındaki yaverleri de dizide yer alıp bizi beddua sahibi ettiler.


Bu sane Jae Han'nın yaşadığı en acılı sahneydi :'(

Fark ettiniz dimi? Kadın oyuncu hakkında bir şey yazmadım :D Yazmayacağım da, nursuz, soğuk nevale, ifadesiz şey -,- keşke başka bir unni oynasaymış. 
   
Hele şu bakışlara baksanıza bir.. Karşında şöyle bir oppa var ve bakışlar böylesi ifadesiz, olacak iş değil :p 
Konuyu spoiler vermeden anlatayım istedim ama artık ne kadar başarılı oldum çok bilemedim.


Kurgusu o kadar sağlam ve kusursuz ki izleyici meraktan isilik döküyor :p (en azından ben) Senaristin insafı hiç yok, bu diziden ben bunu anladım. Senaristimiz suç davalarını o kadar ince detayla ve başarıyla yazmış ki, yönetmende bu suça ortak olup bizi görsel şölen boğmuş. İzlerken merakıma yenik düşüp sonraki bölümlerden spoileri yedirdim kendime. Pişman mıyım? Kesinlikle hayırrrrrr.. Yine olsa yine açar izlerim, zira burada önemli olan kalp ve akıl sağlığım :p 

  
Zeki kızım vesselam, diziye finale bir hafta kala başlamıştım. Yoksa her bölümü beklemek işkencelerin en büyüğünü yaşattırdı bana. Her bölüm bir dava çözüyorlar ama dizinin ortasında yeni konu başlayıp bir sonraki bölümün ortasına kadar devam ediyor, haliyle beklemeyi işkenceye dönüştürmek garanti oluyor. 
 
Ben anca bu kadarını yazabildim, sizler harika bir diziye kucak açmak isterseniz doğru adrestesiniz. Vakit kaybetmeden kesinlikle izlemelisiniz.


Dizi künyesi
Adı: Signal 시그널
Tür: Dram, Aksiyon, Fantastik, Gizem
Yönetmen: Kim Won-Suk
Senarist: Kim Eun-Hee (Three Days, Ghost gibi sevilen Kore dizilerin de senaristi.)
Yayıncı: tvN
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2015 - 2016
Yayın Tarihi: 22 Ocak 2016 - 12 Mart 2016
Yayın Günleri ve Saati: Cuma & Cumartesi - 20:30
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore

Oyuncular 
Lee Je-Hoon / Park Hae-Young
Kim Hye-Soo / Cha Soo-Hyun 
Cho Jin-Woong / Lee Jae-Han

Konusu
Dizi, eski bir dedektif ile yeni bir dedektifin çözülmemiş bir davayı çözümlemek için bir araya gelmelerini ve bu süreçte yaşanan olayları anlatmaktadır. 

Ve Bonusum, dizinin uzun fragmanı sizlerle





Elbetteki olmazsa olmazım dizinin en sevdiğim OST'u 

INKY – Person That Should Leave
 


Evet korecanlarım, bir incelemenin daha sonuna geldim. Yayında ve yapımda emeği geçen, senaristlerin, yönetmenlerin, ışıkçının, çaycının, kostümcünün, ve elbetteki oyuncuların tek tek alınlarından öperim. 



Romantik komedi, üstüne dramnın dibi diziler tamam da arada bir bana böylesi kaliteli polisiyelerlede gelin dostlar.. 

Sizleri çokça seven As! den sevgilerle..