, , , , , , , , , , ,

As!'den_Lucky Romance_K-Drama_İncelemesi

Selam korecanlarım, nasılsınız bakalım? 

Tembellikten okuduğum kitap yorumlarını giremeyen ben, Kore dizisi olunca ruhumu resmen çalışkan karınca esir alıyor.. 

Ben yine izlediğim harika bir Kore dizisi incelemesiyle karşınızdayım..

Görsel Yeppudaa.com dan alınmıştır

Dizimizin adı Lucky Romance, adından anlaşılacağı üzere karşımızda şanslı mı şanslı romantik mi romantik bir adam var.. Allah'ım Oppa'yı izlerken ben benden geçiyorum rsmen :)

Dizinin başrol kadın oyuncusunu izlemekten ne kadar bezdiysem, başroldeki Oppa'yı da izlemeye o kadar doyamıyorum.. 
Allahım o kadar tatlı, o kadar şapşik ve o kadar poncik ki, izlerken adeta şeker komasına sokuyor beni. 

baksanıza şunun tatlılığına

Oppa'yı yani nam-ı diğer Ryoo Joon Yeol'u ilk kez Reply'in son serisinde tanımış ve hayran kalmıştım. değişik bir surat yapısı var, bazen sevimli, bazen yakışıklı, bazen de karizmanın kitabını yazabilen bir surattan bahsediyorum :) Reply'de neredeyse yarım milyar insanın midesine oturttuğu öküzlerlede nam salmış biri ayrıca. Ah o son ahhhhhhhhh 
(nappun senarist >.<) 

İşte o Reply'deki makus talihine bu diziyle resmen sona erdirdi ! O kadar poncik ki, o kadar musmutlu ki izlerken Reply'deki o perşian hallerde neymiş dedirtiyor bana. 

Oppa'ya yeniden döneceğim amma velakin size kısaca ve hızlıca izlemekten bezdiğim başrol hatundan bahsedeyim. 
Karşımızda yine yeniden Hwang Eun Jung var, bu yıl kendisini kaç kez izledim sayısını unuttum. 
Evet bu ismi okuyanlar yine mi bu hatun dediğinizi duyar gibiyim ve evet maalese yine bu hatun.. Sen ki yeni evlenmişsin, otur evinde evinin hanımı kocanın karısı ol ama yok illa dizilerde hem de en bi sevdiğim oppalarla başrolde ol. E bizde maalesef ki oppaların hatırına izliyoruz, izliyoruz da nereye kadar.
Bu konuda da içimi döküp rahatladıysam demek ki dizinin konusuna değinebilirim.. 

Dahi çocuğumuz Je Soo Ho (Ryoo Joon Yeol) android telefonlarda ve pc'lerde oynanması için oyun üreten bir şirketin ortaklarından. Çok dahi, über bir zekaya sahip. Küçüklüğünden beri dahiliği onu belli başarılara kadar taşımış ve okumak için yurt dışına kadar gitmiş. Küçükken yaşadığı trajik olay ise ailesinden özellikle de babasından kopuk yaşamasına neden olmuş ve bu travmayı bu zamana kadar taşımış. (kıyamammmmm sana ben) 
İş yerinde çalışanlar ondan korkup çekinsede aslında onun pamık gibim bir kalbi var. Yeni yeni aşkı tanıması ve şekilden şekle giren ponçik halleri ise bize dünyanın kaç bucak olduğunu öğretiyor. 
Kızımız Bo Nui (Hwang Eun Jung) ise az kafayı sıyırmış (!) . Kendisini uğursuzluğun kraliçesi ilan etmiş bir bayan. Etrafındaki insanların başına ne geliyorsa kendi uğursuzluğundan geldiğini düşünen, kafayı falcılarla bozmuş takıntılının biri. Elinde tuz/şeker/pirinç/ kargacık burgacık yazılarla gezen manyamış bi ablamız işte.


Ve bu ikisinin yolları bir şekilde kesişiyor. Kız adama da uğursuzluğunu bulaştırmamak için olabildğinde kaçınmaya çalışıyor. Oppa ise aşkı keşfetmenin şaşkınlığıyla kıza her geçen gün biraz daha yakın olmak istiyor (ne kadar acıklı anlattım dimi)
bknz: Bu aşkı keşfeden bir adamın mutluluğudur ! 

Tabi hayat hep böyle keşfetmelerle devam etmiyor, kore senaristleri boş durur mu hiç, araya acıyı, gözyaşını ve entrikaları eklemeden nefes almak haramdır bize. 

Kızın ağlamasından - pardon - salya sümük ağlamasından gına gelsede o kısımları bile güzeldi. Malum entrika sever millet olduk çıktık  -,- 
Ama daha çok adamın o şapşik poncikli hallerini izledim. Keyiflendim, güldüm hüznüme tebessüm ekledim. 


Bu gif dramın dibidir, açıklamasıda aşağıdaki gibidir. 

 Oppa iş için Amerika'ya gitmiştir. 48 saattir kızı göremiyordur. Ve 48 saattin sonunda artık dayanamaz ve uçağa atladığı gibi soluğu bir gece yarısı kızın kapısında alır. Kapıyı tıklatmadan önce kızı arar ve onu ölecek kadar çok özlediğini söyler :'( adam kıza sen beni özlemedin mi diye sorar kızda ruhsuz (!) bir şekilde özledim der. O zaman kapıyı aç da içeriye gireyim der...  Sonrası !!! Biz cenaze namazına onlar yatağa :p

Eee kızım o özledim öyle mi söylenir ulen ben olacaktım ki cama çıkıp haykırırdım beeee.. 


Diznin an itibariyle 14. bölümü yayınlandı. Bu hafta 16. bölüm ile final yapacak. Ve evet 14. bölüm sonu bizi kahredecek bir sonla bitti. 15 de işimiz dualara kaldı. 

 - Bahsetmesem olmaz -
Bahsetmesem olmaz kısmında sizlere bir de tenisçi Oppa'dan bahsetmek istiyorum. Dizi de Amerikanca adı Garyy ama biz genelde kendisine Gun Wook olarak seslenildiğini duyuyoruz. Ülkenin meşhur teniscisi, kızın da çocukluk arkadaşı. (zalım kader, olamadı şöyle bir çocukluk arkadaşımız) 

Kendisi pek bir seksi, bakın kesinlikle sevimli değil, direk seksi kısmına zıplıyor. Hele ses tonu muazzam.. Beni bilen bilir, oppa'ların ses tonlarına karşı farklı bir alerjim var. Ses tonu güzel olan adamın reklamlarını bile izlerim (tabi eğer konuşuyolarsa) bu da onlardan. Şu kepçe kulaklar bile farklı bir hava katıyor adama yahu :) 

Ve dizinin diğer üç karakteri.. Üçü de birbirinden deli/manyak :D Soldaki menajer kızın Gary demesi kadar da gıcık olduğum başka bir şey yok

Evet bir incelemenin daha sonunu dizi künyesi ile tamamlıyor, bol gülmeli, keyifli ve dertsiz tasasız günler geçirmek isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum efenim.. 


Yönetmen: Kim Kyung-Hee
Senarist: Kim Dal-Nim 
Kanal: MBC
Bölüm Sayısı: 16
Tür: Romantik Komedi
Yayın Tarihi: Mayıs 2016
Yayın Günü ve Saati: Çarşamba & Perşembe 22:00

  
Oyuncular
Ryoo Joon-Yeol
Hwang Jung-Eum
Lee Soo-Hyuk
Lee Chung-Ah
Dizinin konusu, Bo-Nui (Hwang Jung-Eum) falcılara inanan birisidir. Bir gün, falcı ona eğer 1986 doğumlu bakire bir erkek ile uyumazsa kaplan yılında öleceğini söyler. Bunun üzerine, Bo-Nui falcının söylediği kriterde bir erkek aramaya başlar. Daha sonra kendi stüdyo binasının sahibi olan Je Soo-Ho (Ryoo Joon-Yeol) ile tanışır. Soo-Ho, Bo-Nui kirasını ödemediği için onu evinden atar. İkili, birbirleri ile bir mücadelenin içine girerler. Bu arada, Bo-Nui, Soo-Ho’nun falcının söylediği kriterlere uyduğunu fark eder.
Dizi, Kim Dal-Nim tarafından kaleme alınmış "Woonbbalromaenseu” adlı bir webtoondan uyarlanmıştır.

Tabiki olmazsa olmazlarım OST'larımdan en şahanesi, biricik biraderim Junsu'dan 


Fragman isteyenleri de es geçmiyorum elbet :)




Bir inclemenin daha sonuna gelmenin mutluluğu ile kitapsız ve k-dramasız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle sevgilerle.. 

As!