, , , , , , , , , ,

As!'den_Jannifer MacMahon & 29.Oda (The Night Sister)_Yorumum

Selam, nasılsınız bakalım sevgili kitap dostları? Ben çok şükür iyiyim. Malum havalar soğuk haliyle yapılacak en güzel şey sıcacık bir ortam bulup eline kitap almak. İşte bende akşamları tam olarak bunu yapıyorum.  



Sevgili Jennifer McMahon 29.Oda kitabıyla bir kez daha beni benden aldı. Söylemeyeceğine Söz Ver, Şeytanın Eli ve Kayıp Kızlar Adası kitapları o kadar güzeldi ki okumalara doyamamıştım. Bir kez daha anlaşıldı ve onaylandı ki bu hatunun kalemi polisiye gerilimi sevmeyeni bile sevdiriyor. 

Öncelikle kitabın kapağı hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum. Başta acaba neden bu kapak diye düşünmüştüm ama daha ilk satırları okuyunca ne kadar doğru bir kapak olduğunu anladım. Bence orjinalinden çok daha güzel bir seçim olmuş. Çok başarılı çok. 


Kitap, kurtulması imkansız bir lanet, bu lanetin pençesinde bir aile ve o ailenin gizliden gizliye bu kara lanetten en az yara ile kurtulma çabalarını anlatıyor. Hikaye üç döneme geçip duruyor. 1955, 1989 ve 2013 yılları. 1955 yılında yaşayan iki kız kardeş, 1989 yılında üç yakın arkadaşın 1955 yılındaki olayları araştırması ve buldukları şeylerin sonunda arkadaşlıklarına son vermesi ve 2013 yılında dağılan arkadaşların bir şekilde bir araya gelmesini muazzam bir kurguyla beraber okuyoruz. Bu yıllarda neler oldu neler bitti ve ALLAHIMMMMMM bu kitap nasıl bitecek diye düşünmekten resmen isilik döktüm.
29.Oda nerede? 28 odalı bir otel, birde bir kule Londra kulesinin kötü bir örneği. Otelin hemen yanında. Peki 29. Oda o nerede? Kimse bilmiyor.


1955 yılında oteli ilk kuran Charlotte ve kocası ve onun iki kızı Rose ve Sylvie lanetin pençesinde olan ilk ailelerden. Abla Sylvie Hollywood hayali kuran dünyalar güzeli zeki bir kız, küçük kardeş Rose ise kendi dünyasında güzelliğin hiç uğramadığı ve ablasının gölgesinde yaşayan kardeş. O dönemde yaşanılan bir trajedi 1955 yılından 2013 yılına kadar uzanmasına neden oluyor. Rose ablasını  takıntı haline getiriyor ve bu durum Sylvie'nin evden kaçmasıyla son buluyor! 1989 yılında Rose'un kız Amy ve onun en yakın arkadaşları bir başka kız kardeşler Pipper ve Margot zamanla harabe olan oteli kendilerine meraklı bir oyun haline getiriyorlar. Bazı ipuçlarının peşine takılan kızlar döşeme altında buldukları Sylvie'ye ait valiz meraklarını iyice kabartıyor. Araştırdıkları ve buldukları şey bu üç kız kardeşin hayatını dönülmez bir yola sokuyor. Amy bu olayı kimselere söylememelerini ve bir daha kendisiyle konuşmamalarını istiyor ve onlarla olan tüm bağlarını bir anda koparıyor. Aradan yıllar geçiyor ve bir gece Amy, kocası, oğlu ve kendisini öldürüyor. Geriye  Sylvie ve Rose'un olduğu bir  fotoğraf ve fotoğrafın arkasına bir not bırakıyor. 

Fotoğrafın üzerinde yine bulunamayan meşhur 29.Oda yazmaktadır.  Bu ölüm sonunda Margot ve Pipper kardeşler bir araya geliyor ve Amy'nin ölümünün ardındaki sırrı çözmeye çalışıyorlar.

Ayyy biraz karışık mı anlattım ne. Gerilim, merak ve acabalarla dolu bir kitabı anca bu kadar anlatabildim :D 

Kapağıyla, kurgusuyla, karakterleriyle dolu dolu bir kitabı daha bitirmenin keyfini yaşayan bir okur hayattan başka ne isteyebilir ki <3 Keşke tüm kitaplar beni böylesine memnun etse <3 

Kitap tanıtımına geçmeden sizlere En'lerimle baş başa bırakıyorum ey okur.. 

En sevdiğim; Jason bence.. Böyle o küçük halleriyle Amy'nin peşinde aşık çocuk haliyle gezmesi ve büyüyüp polis olup Margot ile evlenmesi ve Amy'i kalbinin bir köşesinde hiç unutamayışı. 
En sevmediğim: Amy.. kız küçükken bildiğin anasının gözü hallerini hiç sevmedim
En unutamadığım sahne: 29.Odayı buldukları sahne
En sevdiğim alıntı: Ölüm gelip kapını çaldığında , onun soğuk yüzünü daha önce görmüş olduğunu düşüneceksin. Merdivenlerinden yukarı tırmanırken, onu en korkunç kabuslarından hatırlayacaksın. Ve o sana ayna tuttuğunda, göreceksin. O sensin ve sen O'sun..





Yazar: Jemmifer MacMohan
Kitap Adı: 29. Oda
Orjinal Adı: The Night Sister
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Baskı Yılı: 2016 
Sayfa: 448
Kapak: Ciltli
Satın almak ve incelemek için: D&R / Okuoku / Kitapyurdu 

Arka Kapak


"29.Oda yılın en ürpertici romanlarından biri." 
-The Miami Herald-

"Gizemli ve korkutucu…" 
-USA Today-

"29.Oda'da McMahon psikolojik gerilimde kendine has bir üslup geliştirdiğini bir kez daha kanıtlıyor." -The Booklist-

"29.Oda okurlara iyi bir korku-gerilim kitabında aradıkları her şeyi veriyor. Elinizden bırakamayacağınız, şafak sökene kadar okuyacağınız bir roman." 
-Bookpage-

"McMahon'ın yeteneği tahmin yetinizi sekteye uğratmasında gizli. McMahon'un öyküsü öyle manevralar yapıyor ki tüm tahminleriniz boşa çıkıyor."
-People-

Bir zamanlar kırsal Vermont bölgesinin cazibe merkezlerinden biri olan, şimdinin harap Kule Oteli, sadece Amy, Piper ve Piper'ın küçük kız kardeşi Margot'nun anılarında o eski ihtişamlı hâliyle yaşıyordu. Otelin geçmişine ait karanlık, korkunç bir sır dostluklarını bir daha asla düzelmeyecek şekilde bozana dek üç kız çocukluklarının en güzel günlerini o otelde oynayarak geçirmişlerdi.

Şimdi birer yetişkin olan Piper ve Margot, hayatları boyunca, o yaz keşfettikleri dehşet verici sırrı geçmişe gömmeye çabaladılar. Ama bir gece yarısı Margot'nun, Piper'ı arayarak ona tüyler ürpertici bir vahşeti bildirdiği telefon konuşması, bu konudaki kararlılıklarını ve hayatlarını sonsuza dek değiştirecekti.