, , , , , , , , , , , , ,

As!'den_Train to Busan_Kore Film Önerisi

Merhaba, sevgili pek kıymetli çhingulerim.. Nasılsınız bakalım? 

Bugün size farklı bir yazı ile geldim. Fark ettim ki ben size hiç film önerisinde bulunmamışım. Vee bende hemen açığı kapatıp size harika bir film önerisi ile geldim. 


YOLCULUK BİTENE KADAR CANLI KAL!

Hiç unutmam The Walking Dead dizisini zombilere bakmaya dayanamamaktan değil de birbirlerine aşık olan, dost olan ya da ne bileyim en yakını olan kişilerin zombi olup onları yemeye çalışmalarına dayanamadığımdan izlemeyi bırakmışım. Bu filmden sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi de bir kez daha anladım (aferinler bana gelsin)


Filmi izlerken oğlum sen korku dolu gerilimli filmsin kendine gel, nedir beni salya sümük ağlatmalar falan bi dur bi silken. Yo yo filme başlarken haliyeti ruhiyem kesinlikle yerindeydi Gong'cuğumla kavuşacağım diye musmutlu bir haldeydim hemde ta ki filmin son 20 dakikasına gelene kadar.


Efenim kısaca (!) filmden bahsedeyim sizlere. 

 Bir babamız var (Gong Yoo), adam efsane, babalık bile o kadar yakışmış ki kendisini artık her rolde izlediğimden hiç bir eksiğim kalmadı :) Gong Yoo biraz işkolik, bir şirketin sermaye müdürü, annesine, eşine - ki eş bu duruma katlanamaz ve Gong'cuğumu terk edip Busan'a yerleşir ve kızınıda Gong'un yanına bırakır ama kendisi de kızı ile gerektiği kadar ilgi göstermez. İlgisiz büyüyen kızını doğum gününde annesine götürmeye söz verir ve doğum gününün sabahında Busan'a giden ilk trene binerler.  


 

Kızımız ise her şeye rağmen babasını çok seviyor. Onun için okul da şarkı bile söylemeye çalışacak kadar çok hemde.. Küçük zillinin oyunculuğunu çok ama çok beğendim. Tepkileri ve elbetteki yüzüne yansıyan korkusu o kadar gerçekçiydi ki, evet sanırım gerçekten zombi gördüğümüzde yüzümüzün alacağı şekil tam olarak o ! 


Tren içerisinde yakından tanımaya vesile olacağımız evli ve bebek bekleyen bir çift, ablasıyla Busan'a gitmeye çalışan kardeşler, beysbol takımı ve takım oyuncusuna aşık olan bir genç kız ve Busan'da bir şirketin Ceo'su olan Allah'ın belası bir adam mevcut. Tren personelini de es geçmeyeyim. 

Bir tesis var bu tesis Gong'un çalıştığı şirketin bir ayağı. bir gün tesise giren bir araba acelesi olduğunu söylerek bina çıkışında steril olmuyor ve arabayı öylece çıkarıyor. Biraz yol almıştı ki bir kaza oluyor ve ceylana çarpıyor. Heh işte tüm olayları başlatan şey de o araba ve ceylan. Mutasyona uğrayan mikrop insanlara bulaşıyor ve Busan'dan Seul'e kadar ulaşan bir zombi çılgınlığı başlıyor.



Her şeyden habersiz trene binen yolcular oturdukları yerin keyfini sürerken, tren personeli yaralı bir kıza yardım etmek ister, işte o yaralı kız zombi olmak üzeredir ve tam o esnada personeli ısırır ona da bulaşan mikrop o kadar hızlı yayılır ki bulundukları vagon anında zombilerle dolup taşar. 



Son bir gayretle kendilerini bulundukları vagona kapatırlar. Gong ve yeni baba olmaya aday sevgili eş bence filmin kesinlikle kahramanları.. <3 İşte artık olay tam bir kim kaçarsa ve ısırılmazsa kurtulur olayına dönüşür. Baba ile kızın o kadar dokunaklı sahneleri vardı ki. Hele Gong'un keşke kızımla daha çok vakit geçirebilseydim pişmanlığı. İzlerken bizi yaralayıp yıkıyor. Evet filmi izlerken ciddi anlamda korkuyorsun ve evet kesinlikle ışıklar açık izlenmeli ama mendilleri de yanınızdan eksik etmiyorsunuz.




Oyuncuların hepsi çok başarılıydı, görsel desen aman Allah'ım.  Aksiyonun, korkunun ve gerilimin bir an bile düşmediği bir filmdi. Hele ki Gong off bu adam için o kadar şey yazıp çizebilirim ki. Filmde ki tek sorun neydi biliyor musunuz ? Gong'cuğumun o şahane yürekleri 250 derece ısıtan gülüşünden mahrum kalmamız. Artık oda nazarımız diyelim yüreğimize taş basıp izleyelim.






Film ile hayata kısa mola vermek isteyenlere şiddetle tavsiyemdir efenim dostlar.



 

 Sizi filmin şahane Türkçe altyazılı fragmanı ve film künyesi üstüne de Asi'den bonus olarak izleme linki ile baş başa bırakıyor bir sonraki yazımda görüşmek üzere diyorum.. Sevgiler As!




Kıyamam size bu da karakterlerle ilgili bonus fragmanımız olsun o zaman :)




  Film Hakkında


Adı: Train To Busan 부산행
Tür: Dram, Aksiyon, Gerilim, Fantastik
Yönetmen: Yeon Sang-Ho
Senaryo: Park Joo-Suk, Yeon Sang-Ho
Yapımcı: Lee Dong-Ha, Kim Yeon-Ho
Görüntü Yönetmeni: Lee Hyung-Deok
Müzik: Jang Young-Gyu
Dağıtımcı: Next Entertainment World
Yapım Şirketi: RedPeter Film
imdb: 8.0
Süresi: 118 Dakika
Yapım Yılı: 2015 - 2016
Gösterim Tarihi: 20 Temmuz 2016
Gişe: 99 Milyon Dolar
Ülke: Güney Kore
Dili: Korece

Konusu
 Yıkıcı bir virüs Güney Kore’yi etkisi altına alır. Bu sırada Seul’den Busan’a gitmekte olan trendeki yolcular hayatta kalma mücadelesi verir.

TIK TIK
İzleme Linki

 Bol kitaplı çokça k-dramalı günler bizlerle olsun efenim \^o^/