, , , , , , , , ,

As!'den_ Jennifer Apodaca_Kalbim Aşktan Yana_Yorumu(KitaplaMolaOkumaEtkinliği)

Herkese selam 🙋 


Efenim Kitapla_Mola bookstagram ekibi olarak bu hafta ki okuma etkinliğimize #NemesisKitap tan KALBİM AŞKTAN YANA kitabını davet ettik. 

Kitabı bir kaç ay önce okumuş çok beğenmiştim. Okuma etkinliği için bu kitabı seçtiğimize en çok sevinenlerdenim. Ve ben yine yeniden Adam gibi yaralı bir adamın acısına ortak olup onun mutlu olmasını caanı gönülden istedim. 

Nemesis Kitap tarzı diye bir gerçek var şu kitap camiasında, en azından ben bu tarzı onlara çok yakıştırıyorum. Kitap kapağı, romantik aşk ile harmanlanmış hafiften polisiyeyi de kurugunun içine kattılar mı bu benim için her zaman Nemesis Kitap tarzıdır. Okurken insanı yormayan, gereksiz betimlemelerden uzak, gerektiğinde aşkı kıskandıran, saydırmamıza olanak sağlayan, hüzünlendiren ve merak ettiren hepsini bir araya ustalıkla toplayan Nemesis Tarzını cidden seviyorum.

Yayınevi hakkında bu kadar dedikodu yeter artık yorum gelsin Asi diyen dostlar işte okuma etkinliğimizin ilk yorumu sizlerle.. 

Esas adamımız Adam, kendisi Megan'nın lise aşkıdır. Gençlik yıllarında Megan'ı terk eder ve yıllar sonra kasabaya döner. Geldiğinin gecesinde Megan ile karşılaşır ve birbirlerine duydukları çekime karşı gelemez beraber olurlar. Ertesi sabah Adam yine hiç bir şey olmamışcasına pufff diye  ortadan kaybolur ve yaşanan o gecenin ardından Megan hamile kalır. Aradan yıllar geçer Adam iş için bile olsa kürkçü dükkanı gibi önce kasabaya sonra yine soluğu Megan'nın karşısında alır. Tabi kızımız bu sefer Adam'a yüz vermemekte kararlıdır. Elbetteki kader denen şeye karşı gelemezler ve bir şekilde sürekli yan yana gelmek zorunda kalırlar. 

Adam ilişkimiz sadece seks üzerine olsun nidaları atsada Megan bu sefer akıllı kız gibi davranmak ister (!) seks yok, konuşmak yok, yakınlaşmak yok diye diye ortalarda gezinsede - okuyanlar ne kadar akıllıca davrandığını biliyordur 😀 aceaba akıllıca davranmasa ne olurdu diye düşünmekten alamıyorum kendimi ehuehu  -  işler istediği gibi gitmez.

Efenim, ne istediğini tam olarak bilmeyen bir kadın ile tam olarak ne istemediğini bilen bir adamla karşı karşıyayız 😆 Adam'ın acısı çok gerçek, kalbimize dokunacak cinsten. Ama kızımız yani baştan karşı koyamıyorsun madem ne öyle istemem yan cebime koy havaları falan.😆 Anlayacağınız üzere yukarda bahsettiğim kuralların hepsi Adam'ı görünce yerle bir oluyor 😆

Adam, kasabadan nefret ediyor, aile kurma düşüncesi onu ölümüne korkutuyor ve birine delicesine bağlanmaktansa bir düzine kötü adamla karşı karşıya gelmeyi tercih edebiliyor. İnsanın başına hep en çok korktuğu şeyler gelirmiş ya heeh işte Adam'ın da başına tüm bu korktuğu şeyler bir çırpıda geli veriyor 😋

Baba olduğunu öğrendiği sahne ve  birine neden bağlanmayı istemediğini ve kasabadan niçin nefret ettiğini öğrendiğimiz satırlar okurken kalbimizi acıtıyor ve Adam için bir kez daha sen mutlu olmasın be adam dedirtiyor.

Elbetteki kitap bu ikisinin kararsızlıkları ile geçmiyor.  Bir psiko adamımız var ki onun o kafasından bende istiyorum. Psikopat herif yememiş içmemiş kafayı Megan'a taktığı gibi kurnazca bir oyunda oynamış. Tebrik ediyorum. Kafamı ne kadar dibine kadar sıyırsam da o kadarını düşünmezdim, bravoooo. Neyse ki aklım yerinde ve o satırları okurken keyiflice saydırdım kendilerine. Hahy tabi ki de adamın kim olduğunu söylemeyeceğim 

Ve Adam ile oğluşu Cole'un baba ve oğul olarak karşılaşmaları 💗 

Seri hali hazırda üç kitaplık bir seri ve bizde sadece birinci kitap çıkmış. Nemesis'e güvenim tam olduğundan devamını okumak için çok beklemeyeceğimize inanıyorum. İkinci kitap Logan'nın hikayesi, üçüncü kitap ise Hunter'in (bebeğim) kitabı 💗 serserilerim bakalım sizler nasıl bir aşk macerası yaşacaksınız, merakla bekliyorum. 

Kurgusuyla insanı yormayacak zevkli bir kitap okumak isteyenlere doğru adres kesinlikle KALBİM AŞKTAN YANA kitabı. 


Yorumum biterken sizleri kitap tanıtımı ile başbaşa bırakıyorum efenim. Bir sonraki Bookstagram tur ve okuma etkinliğimizde görüşmek üzere.. 
Sevgilerle

Kitap Adı: Kalbim Aşktan Yana
Orjinal Adı: The Baby Bargain
Seri Adı: Once a Marine
Yazar: Jennifer Apodaca
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2016

Konusu:

Megan ve Adam birbirlerinin okul aşkıdır. O günlerde Megan'ı açıklayamayacağını söylediği sebeplerle terk eden Adam bir süre sonra kasabadan ayrılır ve kendine şehirde başka bir hayat kurar. Yıllar sonra kısa bir süre için kasabaya geri döner ve merakına engel olamayarak Megan'ı görmeye gider. Bu buluşma onlar için süprizlere gebedir. Genellikle kavuşmak imkânsız gelir insanlara ama o gün yaşananlardan sonra Megan ve Adam için ayrılık imkânsız olacaktır.

Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle..