, , , , , , ,

KİTAP YORUMU: MARİANNE KAVANAGH || Belki Bir Gün /Serpil KIR

Kitapla Mola Blog Ekibi olarak bu kez karşınıza #okumaetkinligi ile çıkıyoruz.
MARIANNE KAVANAGH || BELKİ BİR GÜN 

"Ya dünyada seni mutlu edebilecek tek bir insan varsa?"

Kitap kapağında bulunan bu spot cümle herşeyin başlangıcı. 

Kitabı okuma isteğiniz önce bu cümle ile başlıyor, daha sonra kapağın güzelliği ile ve son olarak da arka kapak yazısına vurulmakla start veriyoruz okumaya.

HİÇ TANIMADIĞI BİRİNE ÂŞIK OLUR MU İNSAN? 

Bu kitabı okumadan önce de bu sorumun cevabı "EVET" olurdu. Ama kitabı okuyunca neden buna inandığımı bir kez daha anladım.  

Ruh eşin bir yerlerde seni bekliyor! Sen onun yarısı ve o senin diğer yarın. Evet, insan tanımadığı birine aşık olabilir. Hele ki bu kişinin ruh eşin olduğunu hissediyorsan.


Tess ve George de yıllarca karşılaşmayı beklediler...

Tess'in en yakin arkadaşı Kirsty, Tess için  en ideal erkek olduğunu düşündüğü George ile aralarına yapmakta ve onları bir araya getirmekte kararlıdır. Herkes ama herkes bu ikisinin birbirleri için yaratılmış olduğunu düşünüyor. Ama ne var ki Tess'in hayatında başka biri vardır ama bu durum yinede George'i merak etmesine engel değildir. 
Her defasında birbirlerini teğet geçen bu ikiliyi okurken "yine mi olmadı" diye yakınmanız garanti. Öyle bir an geliyor ki Tess gibi sizde bu kez olacak diyorsunuz ama olmuyor. 
Metroda, düğün davetinde ya da George ve grubunun çaldığı barlarda hiç yanyana gelemiyorlar. (Ama aslında geliyorlar farkında değiliz 😄)

Üstelik zamanla hayatlarıda zorlaşmaya başlıyor.  George yeni tanıştığı Stephanie  (cadoloz) ile birlikte Amerikaya gitmeye karar verip müzik grubunu dağıtmıştır. Halbuki piyona başında harikalar yaratıyor ve bir gün ünlü olacağına inanılıyordu. Tess, hiç görmediği ama kalbinde kendini yakın hissettiği bu adamın gidişine düşündüğünden fazla üzülür. Belki de bırakmanın zamanı gelmistir diye düşünmeye başlıyor ve hayatına devam ediyor.

___yine bu ikilinin bir araya gelme çabalarından birinde Tess'in George için hazırladığı yemekler ve heyecanına tanıklık etmek müthişti. Ama "birşeyler" oluyor ve George gelemiyor :( 
BELKİ BİR GÜN  diye yoluna devam ediyor Tess.



George artık Londra'da değildir. Ve Tess Dominic ile ilişkisine devam ediyor. Hatta olayı daha ileri bir boyuta taşımaya karar veriyorlar. 

Aradan geçen onca yıla rağmen hala akıllarında soru işaretleri kaliyor bu ikilinin. Arkadaş çevresi ortak olduğu için geçen bu yıllarda birbirlerinden hep haberdar oluyorlar...

Ve bir gün, Geroge'nin kısa süreliğine Londra'ya gelmesiyle beklenen an geliyor...

___bu kısımları kalbiniz pırpır ederek  okuyacaksınız. Geçen bunca zamanda birbirlerini nasıl teğet geçip karşılaşamadıklarını ama aslında bir çok defa farkında olmadan karşılaştıklarını Geroge'un ifadesiyle okuyoruz ve ona aşık oluyoruz 😉

Aradan geçen bunca zamanda herşey daha da zor durumda bırakıyor ikiliyi. Geroge'un evliliği ve kızı, Tess'in zorlamaktan yorulduğu bir ilişkisi var. 
Birbirlerine veda ettikleri o sahnede BELKİ BİR GÜN  yine karşılaşırsınız diyoruz. Ama işte kocaman bir BELKİ var giriyor aralarına.

Gerisi tabiki kitabın içinde. 



Bu kitabı okurken ana karakterlerimiz Tess ve George oluyor lakin Kirsty, Ellie, Mo, Rhys, Walter. Hepsinin hayatına tanıklıkediyor ve hepsine bayılıyorsunuz. Stephanie dışında 😡 adı batasıca.

Son sayfayı kapattığınızda yüzünüzde bir tebbesüm olacak ve bir müddet orada kalacak. 

Yazarın ülkemizde bu kitap dışında çıkmış kitabı yok. Zaten yayınlanmayanda bir tane kitabının olduğunu gördüm ve bence büyük kayıp!  Umarım daha çok yazar...

Okuma Etkinliğimiz devam ediyor ama benden şimdilik bu kadar. Alıntılar ve diger yorumlar için  (bakalım kızlar ne demiş) bizi takip etmeye devam edin...

Sevgilerle...